Naslovna AKTUELNO Srpski patriotski savez podržava ideju za razvoj zdravstvenog zadrugarstva

Srpski patriotski savez podržava ideju za razvoj zdravstvenog zadrugarstva

0
PODELI

SPAS: Učiniti zdravstveni sistem dostupnim svim državljanima Srbije

Srpski patriotski savez

 Politički ugao,Vruće teme | 

January 23, 2020

Autor teksta: Radovan Tvrdišić, član Predsedništva Srpskog patriotskog saveza (SPAS)

 

Ukoliko država zaista želi da zdravstveno zaštiti svoje stanovništvo trebalo bi da, u sadejstvu sa Ministarstvom rada, zakonski obaveže poslodavce da jednom godišnje regulišu kompletan sistematski pregled za svakog svog zaposlenog.

*Tekst je deo serijala autorskih tekstova u okviru rubrike “Politički ugao” u kojoj političke partije i pokreti obrazlažu svoje programe i rešenja.

 Podržavamo ideju uspostavljanja institucije porodičnog lekara

U tom smislu podržavamo ideju uspostavljanja institucije porodičnog lekara, kao što predlaže naš proslavljeni neurohirurg dr Dana Grujičić, čime bi se omogućilo ozbiljnije i kvalitetnije praćenje zdravstvenog stanja pacijenata kroz poznavanje i praćenje geneze naslednih i stečenih faktora.

Po istom principu SPAS bi podržao i predlog dr Milorada Stamenovića koji se zalaže za obnovu zdravstvenog zadrugarstva u Srbiji.

Taj predlog već ima zakonski osnov u Zakonu o zadrugama u Srbiji, a na osnovu njega građani Srbije bi, posebno u manjim mestima i seoskim sredinama, dobili priliku da jeftinije i dostupnije ostvaruju svoje pravo na zdravstvenu zaštitu.

 

Autor teksta: Radovan Tvrdišić, član Predsedništva Srpskog patriotskog saveza (SPAS)

SPAS: Učiniti zdravstveni sistem dostupnim svim državljanima Srbije